Interviu su visažiste Agnesa Chlebnikova: 5 svarbiausi patarimai atliekant dieninį makiažą.

Kaip ir kada supratote, kad norite dirbti visažistės darbą?

Makiažu pradėjau domėtis nuo paauglystės.  Iš pat pradžių norėjau tiesiog paslėpti odos trūkumus (atsiradusius spuogus paauglystėje).  Vėliau supratau, kad makiažas man suteikia pasitikėjimo savimi ir padeda kovoti su įvairiais kompleksais. Atsimenu, jog pagrindinis lūžis įvyko per mokyklos išleistuves, kai nusprendžiau šventei pasidaryti makiažą pati. Kai pamačiau, kad mano makiažas atrodo geriau už dalį merginų, kurios kreipėsi pas profesionales, supratau, kad man iš tiesų visai neblogai sekasi. Tai buvo stimulas nesustoti ir toliau tobulėti šioje srityje.

Ką, Jūsų manymu, kiekviena prisižiūrinti mergina/moteris privalo turėti savo kosmetinėje?

Kiekvienos merginos ar moters poreikiai labai skiriasi. Daug kas priklauso nuo odos tipo ir nuo rezultato, kurį norima išgauti. Tačiau, mano manymu, pagrindiniai visoms būtini dalykai būtų tokie:

Makiažo pagrindas, tinkantis Jūsų odos tipui. Rekomenduoju negailėti  ir investuoti į kokybišką makiažo pagrindą. Kiekvienai dienai nuostabiai tinka mineraline kosmetika. Ji nekemša veido porų, ją lengva naudoti, ir dažniausiai ji turi SPF apsaugą, kuri yra būtina.

Antakių priemonė. Ši sritis yra labai individuali. Mėgstančioms švelnesnį efektą rekomenduočiau įsigyti antakių želė-tušą. Su juo vienu metu pašukuosite bei suteiksite šiek tiek ryškesnę spalvą antakiams. O norinčioms ryškesnio efekto, rekomenduoju įsigyti antakių pieštuką, su juo puikiai suformuosite norimą antakių formą.

Skaistalai. Jų dėka makiažas atrodys gaivus ir švytintis. Oda atrodys gyvesnė, o Jus pati atrodysite pailsėjusi. Rekomenduoju rinktis persikinius, neryškius atspalvius.

Lūpų priemonės. Mano asmeninėje kosmetinėje visuomet yra trys lūpoms skirtos priemonės. Švelnaus atspalvio lūpdažis, kurį naudoju kiekvienai dienai ir dienos eigoje pasiryškinu. Drėkinantis lūpų blizgesys, kai norisi padrėkinti lūpas ir ryškesni lūpų dažai nenumatytoms progoms, kai norisi pasikeisti akimirksniu. 😊

Kompaktinė arba biri pudra. Šią priemonę rekomenduoju merginoms turėti su savimi, kad dienos eigoje galėtų “atsišviežinti” makiažą jeigu tam kartais kiltų poreikis.

Kaip manote, kokios makiažo tendencijos vyraus šiltuoju metų laikotarpiu pavasarį-vasarą?

Šiais metais išlieka aktualus neperkrautas, švelnus makiažas. Lengvai švytinčios odos efektas, paryškinti veido bruožai. Jokių ryškių, griežtų antakių ar super dirbtinai atrodančių blakstienų. Su natūraliu, akis arba lūpas paryškinančiu makiažu visuomet atrodysite skoningai.

Kokias makiažo klaidas dažniausiai pastebite? Kaip jų būtų galima išvengti?

Dažnai pastebiu nelygiai padengtą makiažo pagrindą, su ruožais ties kaklu. Rekomenduočiau dažytis gerai apšviestoje patalpoje, kad šviesa būtų nukreipta tiesiai į Jus. Idealiausia dažytis priešais langą, prie natūralaus apšvietimo, jeigu tam yra galimybes. Tuomet lengviau pamatysite kur dar trūksta sklaidymo.

Ryškūs antakiai. Jau minėjau, kad ryškūs antakiai praradę aktualumą. Jeigu mėgstate ryškų įvaizdį, rekomenduočiau pasklaidyti antakių pradžią, taip sukursite natūralesnį efektą.

Per ryškus kontūravimas. Puikiai suprantu, kad kontūravimo pagalba norima paploninti veidą, tačiau visgi rekomenduočiau kontūravimą stengtis atlikti natūralesnį. Ryškaus kontūravimo kiekvienai dienai patarčiau atsisakyti ir palikti tai vakariniam makiažui.

5 svarbiausi patarimai atliekant dieninį makiažą:

Svarbiausia yra veido paruošimas. Net ir pats brangiausias makiažo pagrindas neatrodys gražiai, jeigu neparuošite veido tinkamai. Prieš makiažą būtina nuplauti veidą prausikliu, naudoti toniką, jeigu yra poreikis serumą ir tuomet veido kremą.

Makiažo pagrindą denkite plonu sluoksniu. Jeigu norite didesnio maskavimo, denkite kelis sluoksnius. Tik prašau nedenkite iš karto storo sluoksnio, tai atrodys nenatūraliai ir nepaslėps jūsų odos trūkumų, o dar labiau juos paryškins. Jeigu jūsų oda yra riebi ar mišri, tuomet po makiažo pagrindo naudokite birią ar kompaktine pudrą, kad užfiksuoti makiažo pagrindą.

Lengvai paryškinkite antakius. Jeigu jūsų antakių plaukeliai tamsesni, juos užteks tik pašukuoti. O jeigu šviesesni lengvai paryškinkite juos antakių pieštuku, tuomet šukytėmis prašukuokite, taip prasklaidysite ryškias linijas ir suteiksite natūralesnį efektą.

Su bronzantu paryškinkite lengvai veido kontūrą, juo taip pat galite lengvai pereiti per akių vokus. Tuomet galite naudoti skaistalus ant skruostų bei taip pat ant akių vokų. Galite derinti abi priemones arba naudoti pavieniui.

Lūpų pieštuku apibrėžkite lūpų kontūrą, užspalvinkite kampučius ir prasklaidykite per visas lūpas su pirštu. Ties lūpų viduriu galite dėti šiek tiek šviesesnius lūpų dažus arba lūpų blizgesį. Abiem atvejais jūsų lūpos atrodys šiek tiek putlesnės. 😊

Apibendrindama norėčiau pasakyti, kad svarbiausia ne tik puikus makiažas, išvaizda, bet ir gera savijauta bei sveikos gyvensenos įpročiai! Moters spindesio, kuris kyla iš vidaus, nenupiešime su jokiomis makiažo priemonėmis. Todėl nepamirškite rūpintis ne tik išoriniu, bet vidiniu grožiu♥️
Jeigu turite klausimų ar norite patarimų makiažo tema visuomet galite kreiptis.
Instagram: @agnesos_makiažas

2 Komentarų

  • Gintautė
    Paskelbta 2021-02-09 16:33 0Patinka

    Labai naudingi patarimai, dėkoju

  • Vaida
    Paskelbta 2021-02-19 11:43 0Patinka

    Ačiū. Puiku! 🙌

Parašykite savo komentarą