Kviečiame išbandyti, Evelinos Didžiulytės rekomenduojamą trintą brokolių sriubą. Ją pagaminsite greitai ir lengvai. Jums reikės labai nedaug produktų, kuriuos rasite kiekvienoje parduotuve.
Sriubai pagaminti Jums reikės:
- 1 galvos brokolio;
- 1 didelio svogūno arba kelių mažesnių;
- 2 – 3 skiltelių česnako;
- 1 – 2 morkų;
- 1 didelės bulvės arba kelių mažesnių;
- 1 – 1,5 l daržovių sultinio;
- kelių saujų špinatų;
- šiek tiek sviesto.
Gaminimo eiga:
Pasiruošti daržoves:
- svogūną ir česnako skilteles susmulkiname.
- morkas ir bulvę supjaustome griežinėliais ar kubeliais (tarkuoti nereikia).
- nuplautą brokolį supjaustome mažesniais gabaliukais (jeigu kotas yra minkštas, galima naudoti ir jį).
- nuplautus špinatus pasmulkiname.
Pasiruošti sultinį: į virdulį įpilame 1 – 1,5 l vandens. Vandeniui užvirus jį supilame į dubenį ir įdedame 1,5 – 2 kubelius daržovių sultinio (kubeliai turi ištirpti). Paimame puodą, kuriame bus gaminama sriuba. Į jį įdedame šiek tiek sviesto (jis naudojamas vietoje aliejaus), jam ištirpus suberiame svogūną. Svogūnui suminkštėjus, suberiame česnaką, smulkintas morkas, bulvę ir špinatus. Daržoves šiek tiek pakepiname.
Pačioje pabaigoje suberiame supjaustytą brokolį ir viską užpilame pasiruoštu daržovių sultini. Palaukiame kol užvirs vanduo ir tuomet daržoves verdame apie 10 – 15 min.
Daržovėms suminkštėjus puodą nukeliame nuo kaitlentės ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės. Sriubą skanu valgyti su Ciabatta duona.
Tikimės, kad šis nesudėtingas ir greitai paruošiamas trintos brokolių sriubos receptas Jums labai patiks ir taps mėgstamu patiekalu. Taip pat kviečiame pasidalinti savo išbandytais ir pamėgtais receptais, kartu su Šokio ir sveikatingumo studijos „Asorti“ šeima. Skanaus!