Mūsų ilgametė studijos narė Ramunė išbandė ir rekomenduoja sveiką ir itin skanų Gražinos Gum „Žaliųjų citrinų“ pyrago receptą. Siūlome ir Jums išbandyti bei pasidalinti savo įspūdžiais.
300 g mirkytų migdolų;
100 g datulių pastos;
50 g kokoso aliejaus;
žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių;
100 g laimo sulčių bei nutarkuotos žievelės;
150 g medaus, agavos ar klevų sirupo (pagal skonį ir norimą saldumą);
1 avokado;
50 g špinatų (tam, kad išgautumėte žalią spalvą);
2 šaukštelių vanilės vandens (sumalti vanilės ankštį smulkintuvu su vandeniu: 1 ankštis/100 ml vandens);
žiupsnelio druskos;
150 g kokoso aliejaus.
Pyrago gaminimo eiga: maisto smulkintuvu sumalti migdolus (ne iki galo). Sumaišyti su datulių pasta bei kokoso aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad būtų pagrindas pyragui. Maždaug iki 1–1,5 cm storio.
Įdaro gaminimas: smulkintuvu sumalti anakardžius. Po to sudėti visus kitus likusius produktus.ir sumalti. Gautą vientisą masę supilti ant pyrago pagrindo ir palikti šaldytuve 1–2 val.
SKANAUS!