„Žaliųjų citrinų“ pyrago receptas

Mūsų ilgametė studijos narė Ramunė išbandė ir rekomenduoja sveiką ir itin skanų Gražinos Gum „Žaliųjų citrinų“ pyrago receptą. Siūlome ir Jums išbandyti bei pasidalinti savo įspūdžiais.

Pyrago pagrindui Jums reikės:

300 g mirkytų migdolų;
100 g datulių pastos;
50 g kokoso aliejaus;
žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių;
100 g laimo sulčių bei nutarkuotos žievelės;
150 g medaus, agavos ar klevų sirupo (pagal skonį ir norimą saldumą);
1 avokado;
50 g špinatų (tam, kad išgautumėte žalią spalvą);
2 šaukštelių vanilės vandens (sumalti vanilės ankštį smulkintuvu su vandeniu: 1 ankštis/100 ml vandens);
žiupsnelio druskos;
150 g kokoso aliejaus.

Pyrago gaminimo eiga: maisto smulkintuvu sumalti migdolus (ne iki galo). Sumaišyti su datulių pasta bei kokoso aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad būtų pagrindas pyragui. Maždaug iki 1–1,5 cm storio.
Įdaro gaminimas: smulkintuvu sumalti anakardžius. Po to sudėti visus kitus likusius produktus.ir sumalti. Gautą vientisą masę supilti ant pyrago pagrindo ir palikti šaldytuve 1–2 val.

SKANAUS!

Parašykite savo komentarą