Kineziterapeutė Evelina mums rekomenduoja išbandyti jos labai mylimą ir lengvai paruošiamą šokoladinį avokado pyragą. Šį receptą Evelina pastebėjo žiūrint įkvepiančią maisto gaminimo laidą „Beatos virtuvė“ ir nusprendė nieko nelaukdama, išbandyti! Šis netradicinis desertas, ne tik, labai skanus, sotus, sveikuoliškas, o taip pat jam reikia visai nedaug produktų.
- 100 g džiovintų datulių;
- 1 stiklinė graikinių riešutų;
- 2 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinti nereikia).
Kremui Jums reikės:
- 3 sunokę avokadai;
- 3 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinti nereikia);
- 100 g kakavos;
- 4 šaukštai medaus;
- tarkuotos apelsino žievelės.
Gaminimo eiga:
Pyrago pagrindas. Džiovintas datules (prieš naudojant pamirkykite, kad būtų minkštesnės), kokosų aliejų suberiame į dubenį ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės.
Į susmulkintą džiovintų datulių ir kokosų aliejaus masę įberiame riešutus. Riešutus taip pat sutriname. Jeigu norisi, kad valgant jaustųsi riešutų gabaliukai, trinkite trumpesnį laiką. Išklojame kepimo formą, kepimo popieriumi. Suberiame pyrago pagrindo masę ir paskirstome po formą, šiek tiek paspaudžiame, kad pagrindas būtų prisispaudęs prie dugno.
Kremas. Visus kremui pagaminti reikalingus ingredientus suberiame į dubenį ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės. Gautą masę paskleidžiame ant kepimo formos esančio pyrago pagrindo. Galite papuošti įvairiomis uogomis, riešutais ir pan. Gautą pyragą padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Galite valgyti po kelių valandų (idealiausiu atveju, šaldytuve laikykite per naktį).
Lauksime Jūsų atsiliepimų, ar išbandėte šį netradicinį desertą. Taip pat kviečiame pasidalinti savo išbandytais ir pamėgtais receptais, kartu su Šokio ir sveikatingumo studijos „Asorti“ šeima. Skanaus!